Przedstaw Się
-
- GG: 0
- Kontaktowanie:
Re: Przedstaw Się
Witam wszystkich !!
Jestem Maciek mieszkam w Tczewie .
Mój motor to WSK M06 .
Jestem Maciek mieszkam w Tczewie .
Mój motor to WSK M06 .
-
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich na forum .
Moje motory to wsk 125 ,,kos^ i wfm M.06 z 1964r
Moje motory to wsk 125 ,,kos^ i wfm M.06 z 1964r
- xradusx
- Moje maszyny: TT600R
AWO425T - Lokalizacja: Münster
- Kontaktowanie:
Witam mam na imie Radek i jestem z okolic Bydgoszczy
Moją śliczną M06 B1 posiadam po ojcu, niestety WSK jest rozebrana w częściach z powodu kradzieży została odzyskana w takim stanie i bez silnika przez prawia 20lat przeleżała na strychu i dopiero teraz nabrałem motywacji do odrestaurowania jej a głównie przez względy sentymentalne i pamięć z dziecinstwa gdy ojciec mnie nią woził jak miałem 5 lat
Mam nadzieje że te forum da mi dużą wiedze na temat tych motorów i poznam nowych ludzi pozdrawiam
Moją śliczną M06 B1 posiadam po ojcu, niestety WSK jest rozebrana w częściach z powodu kradzieży została odzyskana w takim stanie i bez silnika przez prawia 20lat przeleżała na strychu i dopiero teraz nabrałem motywacji do odrestaurowania jej a głównie przez względy sentymentalne i pamięć z dziecinstwa gdy ojciec mnie nią woził jak miałem 5 lat

Mam nadzieje że te forum da mi dużą wiedze na temat tych motorów i poznam nowych ludzi pozdrawiam
- Boma
Witam Wszystkich . Mam na imię Bogdan . Rosłem razem z WSKą w zamierzchłych czasach . Zjeździłam pół Polski na WSK Bąk (Tatry , Sudety , itp. ) Swoją 1 i ostatnią WSK Bąk 125 kupiłem w 1977 roku oczywiście w GS-ie za jedyne 9800 zł (normalna cena 12500 ) bo już ta wyleżała się w magazynie i straciła gwarancję producenta więc kupiłem taniej. Raz na rok robiłem jej przed sezonem kapitalny remont czyli wymieniałem tłok i cylinder z pierścieniami na nowe. Nigdy nie zawiodła mnie na trasie (no właściwie raz kiedy w deszczu jechałem to stanęła i nie wiedziałem czemu - na drugi dzień jak wyschła poleciała jak Bąk - okazało się żę przewody zamokły...)
Teraz chcę kupić taki sam motorek albo Dudek 175 chociaż nie ufam temu silnikowi . Jak byłem w Zakopanem z kolegą w 1977 roku we wakacje koledze nawalił silnik (przerywał na wysokich obrotach ) i mimo że Kobuz był na gwarancji cały sztab mechaników w Zakopanem nie dał rady . Kolega z trudem wrócił nim do domu (430 km .......) A mój leciał przed siebie jak Bąk ......... Uwielbiam w tym motorku kierownicę i siedzenie z oparciem!
Teraz chcę kupić taki sam motorek albo Dudek 175 chociaż nie ufam temu silnikowi . Jak byłem w Zakopanem z kolegą w 1977 roku we wakacje koledze nawalił silnik (przerywał na wysokich obrotach ) i mimo że Kobuz był na gwarancji cały sztab mechaników w Zakopanem nie dał rady . Kolega z trudem wrócił nim do domu (430 km .......) A mój leciał przed siebie jak Bąk ......... Uwielbiam w tym motorku kierownicę i siedzenie z oparciem!
- biker777
- GG: 7054069
- Kontaktowanie:
Witam!
Mam na imię Krzysztof- jestem z okolic Inowrocławia [centralna Polska, miejscowość miedzy Bydgoszczą a Toruniem].
Moja motórowa przygoda rozpoczęła sie 8 lat temu, od Jawki 50, maszyna ta nie przyniosła mi wiele radości, choć jak twierdzi mój znajomy była świetna gdyż "duuuzo jeździ mało pali"- no cóż na czymś trzeba było sie uczyć... Pomijając dosc wredne aspiracje czeskiego silnika, który mnie nie zniechęcił a wręcz przeciwnie, bo kolejna maszynka był komar z dużymi kołami, kolejny był Romet z kwadratowym silnikiem i tu chciałem wspomnieć ze tymi dwiema maszynkami zrobiłem jedyna 32 tys. km! Obecnie posiadam WSK 125 z 77r- moto z papierami, w trakcie odrestaurowywania.
W WSK i 2t siedzę po uszy wiec, jeśli ktoś ma jakiś problem to smaiło pisać na pw! W kwestii elektryczno/elektronicznej tez mogę podzielić sie doświadczeniem i uwagami [defakto to kształcę sie na tech.elektronika- jestem w trakcie projektowania lampy do wsk nie na diodach LED tylko na FLUX'ach- 1 FLUX świeci tak mocno jak 10 LED a bierze tylko 3x więcej prądu!]
Mam na imię Krzysztof- jestem z okolic Inowrocławia [centralna Polska, miejscowość miedzy Bydgoszczą a Toruniem].
Moja motórowa przygoda rozpoczęła sie 8 lat temu, od Jawki 50, maszyna ta nie przyniosła mi wiele radości, choć jak twierdzi mój znajomy była świetna gdyż "duuuzo jeździ mało pali"- no cóż na czymś trzeba było sie uczyć... Pomijając dosc wredne aspiracje czeskiego silnika, który mnie nie zniechęcił a wręcz przeciwnie, bo kolejna maszynka był komar z dużymi kołami, kolejny był Romet z kwadratowym silnikiem i tu chciałem wspomnieć ze tymi dwiema maszynkami zrobiłem jedyna 32 tys. km! Obecnie posiadam WSK 125 z 77r- moto z papierami, w trakcie odrestaurowywania.
W WSK i 2t siedzę po uszy wiec, jeśli ktoś ma jakiś problem to smaiło pisać na pw! W kwestii elektryczno/elektronicznej tez mogę podzielić sie doświadczeniem i uwagami [defakto to kształcę sie na tech.elektronika- jestem w trakcie projektowania lampy do wsk nie na diodach LED tylko na FLUX'ach- 1 FLUX świeci tak mocno jak 10 LED a bierze tylko 3x więcej prądu!]
Cześć.
Mam na imię Marcin. Mam Dudka z 76 roku, M21W2 i ostatnie wydanie B3 z 83 roku. Moja przygoda z motórami zaczeła się jakieś 10 lat temu. A pasję do nich zaszczepił mi mój ojciec.
Mam na imię Marcin. Mam Dudka z 76 roku, M21W2 i ostatnie wydanie B3 z 83 roku. Moja przygoda z motórami zaczeła się jakieś 10 lat temu. A pasję do nich zaszczepił mi mój ojciec.
- Farmi18
- Kontaktowanie:
Imię: Jacek
Motor: SHL Gazela M17, 1969r
Motor: SHL Gazela M17, 1969r
-
witam wszystkich użytkowników polskich motocykli . na imię mam Witek jestem z lublina . mój motocykl to junak m10 z koszem . jeździłem wuską 125 oraz 175 .
-
- Kontaktowanie:
WITAM
Mam na imię Michał jestem z pionek moje motorki to:
-Suzuki gsx 750 INAZUMA
-Mz Trophy
-3 szt Jaw 353
-Wsk 125 Kos
-Komar z 18- nasto kilometrowym przebiegiem od nowosci
Pozdrawiam wszystkich miłośników jednośladów
Mam na imię Michał jestem z pionek moje motorki to:
-Suzuki gsx 750 INAZUMA
-Mz Trophy
-3 szt Jaw 353
-Wsk 125 Kos
-Komar z 18- nasto kilometrowym przebiegiem od nowosci
Pozdrawiam wszystkich miłośników jednośladów
- czochu
- Kontaktowanie:
witam juz od dawna jestem na forum ale nie było okazji się przedstwić mam na imie Zbyszek jestem z Grochowy koło piaseczna woj. mazowieckie. przygode zaczołem 4 lata temu gdy kupiłem sobie komara w którym nakręciłem od pyty kilometrów i sprzedałem, potem kupiłem wsk 175 w oryginale którą zrobiłem 6tyś i tez sprzedałem , potem miałem 2x wsk 125 za darmo w opłakanym stanie , jedną zrobiłem i sprzedałem a druga złozyłem z bratem dla niego , udziela sie na forum. a teraz posiadam mz etz 251 z cylinderm 300 (1990) oraz etz 250 (1984) obie z dokumentami lecz mam sentyment do wsk i chce sobie nabyć ładną 175tke 

-
- Kontaktowanie:
Witam!
Na imię mam Maciek choć większość ludzi kojarzy mnie po ksywce batagur. Obecnie mam 19 lat ale zabytki uwielbiam od małego. Obecnie posiadam Syrenę 102, Jeepa Wranglera YJ i stadko motorków które możecie zobaczyć w innym dziale. Poszukuję Junaka Osy Gazeli i zawsze aktualne części do NSU 501 OSL.
Na imię mam Maciek choć większość ludzi kojarzy mnie po ksywce batagur. Obecnie mam 19 lat ale zabytki uwielbiam od małego. Obecnie posiadam Syrenę 102, Jeepa Wranglera YJ i stadko motorków które możecie zobaczyć w innym dziale. Poszukuję Junaka Osy Gazeli i zawsze aktualne części do NSU 501 OSL.
- firemanek1972
- GG: 1234567
- Kontaktowanie:
witam
Witam wszystkich! mam na imię Darek, mieszkam na Mazurach motocyklami zaraził mnie mój ojciec, w młodzieńczych latach "ujeżdzałem" WSK, MZ, Jawy, potem na dłużej rozstałem się z motocyklem no i teraz mam "nawrót choroby" moe maszyny - WSK125 B3 84r, M21W2 74r, WSK Dudek 77r (dudek jeszcze nie na chodzie) - pozdrawiam
-
- Kontaktowanie:
Witam 
Mam na imie Mariusz przygode z jednośladami zacząłem 6 lat temu. Od tego czasu przewinęły sie u mnie WSK 125 Kos WSK 175 Kobuz MZ TS 150 2x CZ 350 i 2 Romety obecnie posiadam Jawe 350 84' którą odnawiam Ogara 200 oraz motorynke M-2.Mam nadzieje ze to forum przyniesie mnie i innym pomoc.
Pozdrawiam.

Mam na imie Mariusz przygode z jednośladami zacząłem 6 lat temu. Od tego czasu przewinęły sie u mnie WSK 125 Kos WSK 175 Kobuz MZ TS 150 2x CZ 350 i 2 Romety obecnie posiadam Jawe 350 84' którą odnawiam Ogara 200 oraz motorynke M-2.Mam nadzieje ze to forum przyniesie mnie i innym pomoc.
Pozdrawiam.
- slawek90
- Moje maszyny: BMW E39 2.8
Opel Astra
GPZ 500S
Minsk 125
Simson SR50 - Lokalizacja: Białogard
- Kontaktowanie:
Witam. Jestem Sławek i mieszkam w Białogardzie. Przygodę z motorkami zacząłem wtedy kiedy byłem w podstawówce czyli dosyć dawno. Posiadam kilka sprzętów (wypisane w profilu), lecz wcześniej było tego jeszcze więcej.
- marcinex
- GG: 9927956
- Moje maszyny: WSK M06B3 '74
WSK M06B3 '81 - Lokalizacja: Białopole (woj. lubelskie)
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich użytkowników forum
Nazywam się Marcin i mam 24 lata. Swoja przygodę z motórami rozpocząłem 10 lat temu gdy zakupiłem za kwotę 225zl Ogara z silnikiem Jawki. Zrobiłem mu remont silnika i pomalowałem na nowo ramę. nie miałem z nim żadnych problemów. ogar przeszedł w ręce mojego młodszego brata po 6 latach bezawaryjnej jazdy, a ja przesiadłem się na Kobuza z '74 roku. w sumie to nie tak od razu na nim jeździłem bo wymagał gruntownego remontu silnika i malowania z powodu wielu ognisk rdzy na ramie błotnikach itd.
W 2007 roku Kobuz odnowiony i sprawny w 100% odjechał w Polskę pod tyłkiem nowego właściciela, mam nadzieje ze o niego dba
.
Po dwóch latach 3 list. 2009 roku wpadła mi w ręce Wsk 125 rocznik '74. Model m06b3 w kolorze czarnym. niestety nie na chodzie ale za to ze świetnie zachowanym oryginalnym czarnym lakierem
od razu rozpoczął się remont... 
Pozdrawiam

Nazywam się Marcin i mam 24 lata. Swoja przygodę z motórami rozpocząłem 10 lat temu gdy zakupiłem za kwotę 225zl Ogara z silnikiem Jawki. Zrobiłem mu remont silnika i pomalowałem na nowo ramę. nie miałem z nim żadnych problemów. ogar przeszedł w ręce mojego młodszego brata po 6 latach bezawaryjnej jazdy, a ja przesiadłem się na Kobuza z '74 roku. w sumie to nie tak od razu na nim jeździłem bo wymagał gruntownego remontu silnika i malowania z powodu wielu ognisk rdzy na ramie błotnikach itd.

W 2007 roku Kobuz odnowiony i sprawny w 100% odjechał w Polskę pod tyłkiem nowego właściciela, mam nadzieje ze o niego dba

Po dwóch latach 3 list. 2009 roku wpadła mi w ręce Wsk 125 rocznik '74. Model m06b3 w kolorze czarnym. niestety nie na chodzie ale za to ze świetnie zachowanym oryginalnym czarnym lakierem

Pozdrawiam

- Mateuszm08
- Moje maszyny: WueSKi ;)
- Kontaktowanie:
Mam na imię Mateusz i mam 16 lat. Mieszkam w Laskach k. Turku. Interesuję się motocyklami a w szczególności WSK. Posiadam WSK 125 Gil, WSK 175 Sport, Komara 2350 oraz Jawę 50 typ 20. Pozdrawiam.
WSK
-
Witam
Mam na imię Heniek. WSK to stara miłość - mój pierwszy motocykl, niestety już nie mieszka u mnie w garażu
Obecnie dosiadam Hondę Varadero XL1000, ale ostatnio rozglądam się za WSK w wersji trial - do odrestaurowania.
Pozdrawiam wszystkich.
Mam na imię Heniek. WSK to stara miłość - mój pierwszy motocykl, niestety już nie mieszka u mnie w garażu

Obecnie dosiadam Hondę Varadero XL1000, ale ostatnio rozglądam się za WSK w wersji trial - do odrestaurowania.
Pozdrawiam wszystkich.
- nero777
- GG: 4127259
- Moje maszyny: Wsk m06b3 85r.
Wsk m06b3 75r.
Romet ogar 205 - Lokalizacja: Wolbrom
- Kontaktowanie:
Mam na imię Łukasz mieszkam w małej mieścinie Wolbrom (woj. Małopolskie).Posiadam motocykl marki WSK 125 "garbuska" rok 1975. Obecnie przeprowadzam remont silnika i odświerzam ogólny wygląd 

Ostatnio zmieniony 2012-03-04, 10:11 przez nero777, łącznie zmieniany 3 razy.
wsk 125 x 2
-
Siema nazywam się Sebastian mam 17 lat i pochodze z sokołowa podlaskiego i chodzę do 1klasy szkoły średniej oczywiście profil mechanik.JESTEM FANATYKIEM starych motocyki a szczegulnie polskich.Moja ulubiona marką jest wsk ale w swojej kolekcji posiadam też inne polskie motocykle.Z MODELI WSEK ktore posiadam to kobuz wsk 175 gil dudek kos b3 z 85 wsk m06z150 wsk w proszku m006-64 ale mam na oku lelka i wsk 175 garbuskę chciałbym zgromadzić wiekszość modeli motocykli WSK
Cześć wszystkim ! Pochodzę z podkarpacia i mam narazie w garażu WSK 125 (niestety ale przez poprzedniego właściciela przerobiona na crossa - WT). Ale jak chce pojeździć na oryginale to lece do wujka który ma m06-z2, m06-b3 lelek i m06-64.