Najgłupsze rzeczy podczas jazdy
- Szczepan
- Moje maszyny: B3 Promot
- Kontaktowanie:
Re: Najgłupsze rzeczy podczaj jazdy na WSK
Jazda po łąkach i nie zobaczenie grubego drutu, którym była zagrodzona droga ostre hamowanie i na bok mnie położyło lekko przegiąłem podnózek i pękł mi chlapacz
Głupie wieśniaki...

Ekipa WSKTurbo.pl
Dawniej Borewicz.
Dawniej Borewicz.
- qwerty
- GG: 0
- Kontaktowanie:
jade na mojej pierwszej wsk (b3) jade jade ok 60km/h wchodze w zakręt patrze samochód stoi odruchowo skreciłem wpadłem w kszaki przewaliłem sie. odpadło pół zbiornika szpachli 
we wakacje jezdziłem po torze moją hondą, jest tam taki jeden zakręt 90stopni ale jest banda usypana z piachu. uparłem sie że przejade na 4
a zawsze jezdziłem tam na 3. noi jade wpadam w zakręt i hop wyskoczyłem. zle wylądowałem gleba skrzywiłem kierownice i połamałem daszek w kasku.

we wakacje jezdziłem po torze moją hondą, jest tam taki jeden zakręt 90stopni ale jest banda usypana z piachu. uparłem sie że przejade na 4

Silnik, 2 koła i mina wesoła 

- GhostRider_WSK
- GG: 11129519
- Kontaktowanie:
ja też miałem taką akcje podobną w wakacje. Było bardzo ciepło, wstałem skoro świt była może 8 rano
Wsk stała jeszcze w rosy, wsiadłem na nią odpaliłem i pojechałem do dziewczyny z którą miałem się przejechać nad jezioro
przetarłem motóra szmatką no i jazda... była długa polna drogo z jednej strony pare hektarów ziemniaków z drugiej jakieś pastwisko.. jechałem od 60km/h i spojrzałem się za siebie ( nie miałem wtedy jeszcze lusterek
) i po chwili znalazłem się w radlinie z ziemniakami
pamiętam tylko że dżinsy z kolana mogłem płatami odrywać, motor był cały brudny po lewej stronie, na szczęście nic poważnego dla motóra się nie stało.
Po tej przygodzie postanowiłem że kupie lusterka i sie nigdy wiecej nie będę oglądał podczas jazdy. Miałem też pare poślizgów jak jechałem z ojcem (100kg) po drodze trawiastej która miała ok 30 stopni wzgledem pobocza
Amen

Po tej przygodzie postanowiłem że kupie lusterka i sie nigdy wiecej nie będę oglądał podczas jazdy. Miałem też pare poślizgów jak jechałem z ojcem (100kg) po drodze trawiastej która miała ok 30 stopni wzgledem pobocza

Amen
...Motocykl to nie wszystko liczy się pasja...
- Stary
- GG: 3029753
- Moje maszyny: Wigry 3 + Gnom.
- Kontaktowanie:
Zmieniając pas i robiąc ostre manewry zawsze trzeba się upewnić poprzez odwrócenie się. Lusterka to tylko połowiczne rozwiązanie. Na egzaminie na prawo jazdy od razu byś oblał zanim byś nawet ruszył z miejsca. Najpierw upewnienie się przez lewe ramię, potem włączanie się do ruchu. Podczas każdej zmiany pasa to samo.
- Jezus
- GG: 5315407
- Moje maszyny: M06B1 '70
- Kontaktowanie:
to jest stary tryb, mój ojciec jeszcze na takim zdawał. teraz nie masz prawa się odwrócić. od tego są lusterka żeby widzieć tył. zdawałem (i zdałem za pierwszy razem) kilka miesięcy temu więc wiemStary pisze:Zmieniając pas i robiąc ostre manewry zawsze trzeba się upewnić poprzez odwrócenie się. Lusterka to tylko połowiczne rozwiązanie. Na egzaminie na prawo jazdy od razu byś oblał zanim byś nawet ruszył z miejsca. Najpierw upewnienie się przez lewe ramię, potem włączanie się do ruchu. Podczas każdej zmiany pasa to samo.

Amen.
- GhostRider_WSK
- GG: 11129519
- Kontaktowanie:
no jeżeli jadę po asfalcie załóżmy simsonem to się zawsze oglądam przed wykonaniem manewru ale na polnej drodze gdzie ruch jest znikomy oglądając się do tyłu można stracić równowagę na nie równościach w drodze 

...Motocykl to nie wszystko liczy się pasja...
- maykii
- GG: 6056769
- Moje maszyny: M21W2 74r.
M21W2 83r
M06B3 79r. - Lokalizacja: Piaseczno / Siemiatycze
- Kontaktowanie:
Jezus pisze:to jest stary tryb, mój ojciec jeszcze na takim zdawał. teraz nie masz prawa się odwrócić. od tego są lusterka żeby widzieć tył. zdawałem (i zdałem za pierwszy razem) kilka miesięcy temu więc wiemnie neguję tego sposobu jazdy, bo zresztą sam tak robię
jednak lusterko jest małe, a obszar za plecami to pół świata.
Nie opowiadaj takich rzweczy w Warszawskim WORDzie musisz koniecznie się glądać... Zdawałem na kat. A1. Kiedy byś nie ruszał itp. przedewszystkim ruszając pierwszy raz na egzaminie musisz to zrobić, bo inaczej mozesz nie zdać... Koledze, który ze mną zdawał wsłaśnie na to zwrócił mu uwagę... Zresztą cały czas do głowy wpajał mi to instruktor... Po za tym w praktyce poruszając się na motocyklu np. na wuesce gdzie lusterka nie są za cciekawe to wiadomo, że są sytuacje, w których dla własnego i czyjegoś bezpieczeństwa lepiej się odchylić i się upewnić...
Ostatnio zmieniony 2009-11-26, 21:22 przez maykii, łącznie zmieniany 1 raz.
(-; Jak to mówią, "Za motórem, panny sznurem". 

-
- Moje maszyny: WSK M06 64
WSK M21W2 - Lokalizacja: Sieradz
- Kontaktowanie:
Zdawałem na kategorie A pod koniec czerwca i musiałem się oglądać. Każdy jeździ po swojemu jednak zawsze lepiej się upewnić czy blondynka jadąca za nami nas widzi
- Weros
- Kontaktowanie:
dokładnie na egzaminie trzeba się odwracać zdawałem z tydzien temu i nawet jak robiłem ósemki to musiałem się spoglądać za siebie.
Stwierdzenie że teraz są lusterka
wiec po co sie odwracać wsadź w buty chyba nigdy nie słyszałeś pojęcia martwe pole
Stwierdzenie że teraz są lusterka

- Alien
- Moje maszyny: M21W2 '72, Romet Komar typ 100, Kobuz '82
- Kontaktowanie:
Tak jak koledzy wyżej pisali - obrót przed pierwszym ruszeniem jest WYMOGIEM EGZAMINACYJNYM i jego brak powoduje konieczność powtórzenia próby. Za drugim razem gdy sie nie obrócisz oblewasz.. Tak samo podczas slalomu egzaminator zwracał uwagę na skręcanie głowy..
- Stary
- Kontaktowanie:
Hmm dziwne. Fakt zdawałem prawko jakieś 2,5 (albo 3,5) lata temu i faceta ulali zanim dobrze ruszył bo zmarnował wszystkie próby na ruszanie. Podczas slalomu odwracanie się było obowiązkowe. Na ósemce też się odwracałem - wg zaleceń instruktora. Coś się zmieniło przez ten czas od kiedy zdawałem?Jezus pisze:to jest stary tryb, mój ojciec jeszcze na takim zdawał. teraz nie masz prawa się odwrócić. od tego są lusterka żeby widzieć tył. zdawałem (i zdałem za pierwszy razem) kilka miesięcy temu więc wiemStary pisze:Zmieniając pas i robiąc ostre manewry zawsze trzeba się upewnić poprzez odwrócenie się. Lusterka to tylko połowiczne rozwiązanie. Na egzaminie na prawo jazdy od razu byś oblał zanim byś nawet ruszył z miejsca. Najpierw upewnienie się przez lewe ramię, potem włączanie się do ruchu. Podczas każdej zmiany pasa to samo.nie neguję tego sposobu jazdy, bo zresztą sam tak robię
jednak lusterko jest małe, a obszar za plecami to pół świata.
- 125 arek
- GG: 6055683
- Moje maszyny: M 06 B1
- Kontaktowanie:
czyli nic się nie zmieniło u nas w Sączu jest tak samo jak widać lepiej czasami się odwrócić no chyba zę mamy pewność ze nic nie jedzie ale zawsze jest to głupie martwe pole gdzie w lusterkach nie widac dlatego odwracanie jest obowiążkowe
Ekipa Południe®
- Jezus
- GG: 5315407
- Moje maszyny: M06B1 '70
- Kontaktowanie:
odwracanie głowy czy oglądanie się widzę, że rozumiecie jako spoglądanie w lewo i prawo
u mnie tak jest przynajmniej, że głowa w lewo/prawo na ósemce, slalomie, i ruszaniu.

Amen.
- xradusx
- Moje maszyny: TT600R
AWO425T - Lokalizacja: Münster
- Kontaktowanie:
heh może i tak jest nie wiem ale to jest trochę chore rozumiem spoglądanie ale obracanie się do tyłu heh jak by każdy w aucie musiał obracać głowę do tyłu to by dopiero była zwała normalnie jak blondynki one zawsze odwracają głowy hehe. A co mnie najbardziej denerwuje kierowcy (Chodzi o auta) którzy cofając nie używają lusterek tylko obracają głowy hehe zawsze mam zwałe z takich osób ale nie wiedziałem że na motocyklach też trzeba obracać głowę do tyłu
- Maniekk
- GG: 2028919
- Kontaktowanie:
W Lublinie WORD nie wymaga obracania się. Dla mnie to i tak głupota i tak jestem najszybszy 

LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE
- Jarek_kam
- Kontaktowanie:
Jeśli chodzi o motocykl to w WORDZie w Piotrkowie Tryb. jest tak jak napisał Stary. A co doodwracania głowy w tył przy cofaniu autem to w u nas pod koniec rękawa przeważnie każdy tak robi.
- maykii
- GG: 6056769
- Moje maszyny: M21W2 74r.
M21W2 83r
M06B3 79r. - Lokalizacja: Piaseczno / Siemiatycze
- Kontaktowanie:
Jezus pisze:odwracanie głowy czy oglądanie się widzę, że rozumiecie jako spoglądanie w lewo i prawou mnie tak jest przynajmniej, że głowa w lewo/prawo na ósemce, slalomie, i ruszaniu.
Małe sprostowanie w Warszawskim WORDzie ruszając na placu musisz się obejżeć, na ósemce spoglądasz tylko w lewo i w prawo, na slalomie obracasz głowę do tyłu... Takie są wymagania zdawałem przed wakacjami

(-; Jak to mówią, "Za motórem, panny sznurem". 

- Stary
- Kontaktowanie:
Odnośnie odwracania się całkowitego przez ramię podczas cofania samochodem - u nas to obowiązek. Nie odwrócisz się - wylatujesz. Wszyscy nas na to uczulali, zarówno na teorii, jak również za każdym razem podczas jazdy. Poza tym jak zdać łuk na placu (część cofającą) nie odwracając się?
Lusterka nie są miarodajne podczas cofania. Zauważcie że w nowych samochodach, często na lusterkach bocznych są napisy w stylu "objects are closer then they appear". Po prostu trzeba by być mistrzem żeby na podstawie lusterka ocenić dokładną odległość. Ja się nie czuję mistrzem, wolę się odwrócić. Ale na nic się wszystko zda jak ktoś jest debilem - mam potem ubaw jak widzę na mieście pozginane słupki na parkingach
Jak są niskie nie widać ich ani w lusterkach, ani podczas obracania się. A wystarczyło pomyśleć
Do jaśnie panującej administracji: nazwa tematu powinna być zmieniona na "najgłupsze rzeczy podczas jazdy" (nie tylko na wsk).
Lusterka nie są miarodajne podczas cofania. Zauważcie że w nowych samochodach, często na lusterkach bocznych są napisy w stylu "objects are closer then they appear". Po prostu trzeba by być mistrzem żeby na podstawie lusterka ocenić dokładną odległość. Ja się nie czuję mistrzem, wolę się odwrócić. Ale na nic się wszystko zda jak ktoś jest debilem - mam potem ubaw jak widzę na mieście pozginane słupki na parkingach

Do jaśnie panującej administracji: nazwa tematu powinna być zmieniona na "najgłupsze rzeczy podczas jazdy" (nie tylko na wsk).
- vivaldi
- GG: 10961087
- Kontaktowanie:
Re: Najgłupsze rzeczy podczas jazdy
Heh żeby tak temat nie uciekł od tego co miał być, opowiem swoją historyje, a więc wsk świeżo przytargana od pana lubiącego alkohol więc na garaż i kilka poprawek szykich sprawdzeń, waha w bak i bierym się za odapalanko. Z kopa nie chce więc na pych, strój wiadomo lato krótkie spodenki i koszulka, hmmmm jakoś na żużlu nie chce się złamać dobrze więc na asfalt (kask a po co??) i wio, w jedną strone odpaliła hmmmmm morda happy pyrka pyrka kichneła i zgasła więc jadym z powrotem z pchaniem w strone domu załapała i aby nie zgasła opatrzony myślami o kowboja noga na stopke i już już prawie a tu nagle TRACH!! spopka pękła no i się zaczeło heh ja na asfalt wiesia nedemną ona na asfalt ja frunę nad nią, ona do rowu ja po asfalcie, kurzu co nie miara wstaje nabuzowany adrenaliną z głupoty z ubrań buty, majtki i kawałki spodenek, sąsiadka przyglądająca się na to stoi jak wryta ze szczęka u kolan, a ja sam nie więdząc co zrobić gadam tak " No co ?? Uczulenia na asfalt dostałem tylko!" wyciągnołem wiesie z rowu i poturlałem do domu. Wyobraźcie sobie miny kumpli gdy wchodziłem (wpełzałem) do garażu heh
Ale jest podobno takie przysłowie " jak się nie wyrócisz to się nie nauczysz"
Ale jest podobno takie przysłowie " jak się nie wyrócisz to się nie nauczysz"

Niema rzeczy niemożliwych!!
- wsk->mz
- Kontaktowanie:
Re: Najgłupsze rzeczy podczas jazdy
Ja tez opowiem moja historie..;] Z braciakiem w komarku dorobilismy nozki na pasażera i jezdzilismy we dwoje jezdzil mu niesamowidzie jak jechal sam i sie pochylił lecial mu rowne 60km/h noi jechalismy przy 50km/h chcialem poprawic sobie nogi na nozkach podnioslem sie zeslizgnely mi sie nogi komar uciekl mi z pod tylka walnolem lubem o asfalt niewiedzialem co sie dzialo cala kipa starta broda nos czolo kolana poscierane lokcie.
Nie doradzam takich rzeczy robic przy jezdzie jakim kolwiek motorkiem....pzr
Nie doradzam takich rzeczy robic przy jezdzie jakim kolwiek motorkiem....pzr