WSK B3 77r.
- biker777
- GG: 7054069
- Kontaktowanie:
Re: WSK B3 77r.
Nie zapominajamy ze łożyska bendą sie rozsypac bo np wał ma "bcie" lub jest nie wyważony....
- Wojtek
- Kontaktowanie:
Koszu, jeśli po paru chwilach rozsypało się kilka kompletów markowych łożysk to wycentruj wał korbowy. O ile oczywiście były to łożyska na wale. Te przypadki na pewno nie świadczą o złej jakości łożysk.
600km również nie jest żadnym wyznacznikiem jakości łożysk. Zdarzyło się że w jeden weekend zrobiłem więcej kilometrów. Łożyska na wale w WSK mają wytrzymać 20 tys km i wuj. Bartek85 pisał parę dni temu że po taki przebieg wytrzymały oryginalne łożyska lecz nadawały się do wyrzucenia. To jest sytuacja do przyjęcia.
600km również nie jest żadnym wyznacznikiem jakości łożysk. Zdarzyło się że w jeden weekend zrobiłem więcej kilometrów. Łożyska na wale w WSK mają wytrzymać 20 tys km i wuj. Bartek85 pisał parę dni temu że po taki przebieg wytrzymały oryginalne łożyska lecz nadawały się do wyrzucenia. To jest sytuacja do przyjęcia.
Bynajmniej i przynajmniej to dwa słowa o kompletnie różnym znaczeniu. Nie używa się ich zamiennie!!!!!!!!!
- KoSzU
- GG: 8813802
- Kontaktowanie:
Łożyska miałem stosowane w aucie i teraz po rozebraniu ich polskie mają minimalne luzy.Wojtek pisze:Koszu, jeśli po paru chwilach rozsypało się kilka kompletów markowych łożysk to wycentruj wał korbowy. O ile oczywiście były to łożyska na wale. Te przypadki na pewno nie świadczą o złej jakości łożysk.
Poprzednie FAG były bardzo rozbite po przebiegu może nie całym 500km teraz na polskich zrobiłem 2k i nie kwalifikują się do wymiany mogły by jeszcze polatać wymieniłem je teraz na NTN i KOYO ze względu na to że reanimuje teraz silnik.
- xradusx
- Moje maszyny: TT600R
AWO425T - Lokalizacja: Münster
- Kontaktowanie:
biker no patrz twój temat czytałem i śledziłem a nie zauważyłem że jesteś z moich okolic
(zaznaczyłeś sie na mapie?)
Co do moto to doprowadz do oryginału jak byś chciał foto oryginału to mam bardzo fajne jeśli chodzi o emblematy "PZL- Świdnik" to chyba miałbym dla ciebie oryginały dość ładne.
jeśli chodzi o łozyska do silnika to mnie babka się pytała jakie jak jej powiedziałem że do silnika ona mi dała najlepsze jakie ma za komplet zapłaciłem 170zł i gadałem z kolesiem co robi ścigacze to powiedział że są to zachodnie łożyska jedne z njlepszych ale czy dobre to okaże sie w praniu
biker jak zrobie swoje moto ( a to potrwa ) to zrobimy jakieś spotkanko
pozdro

Co do moto to doprowadz do oryginału jak byś chciał foto oryginału to mam bardzo fajne jeśli chodzi o emblematy "PZL- Świdnik" to chyba miałbym dla ciebie oryginały dość ładne.
jeśli chodzi o łozyska do silnika to mnie babka się pytała jakie jak jej powiedziałem że do silnika ona mi dała najlepsze jakie ma za komplet zapłaciłem 170zł i gadałem z kolesiem co robi ścigacze to powiedział że są to zachodnie łożyska jedne z njlepszych ale czy dobre to okaże sie w praniu

biker jak zrobie swoje moto ( a to potrwa ) to zrobimy jakieś spotkanko

pozdro
- biker777
- GG: 7054069
- Kontaktowanie: