Problem z I biegiem
- mikolaj211-1
- GG: 5692478
- Kontaktowanie:
Problem z I biegiem
Mam taki problem - z luzu normalnie wrzucam pierwszy bieg, ruszam normalnie, potem drugi bieg, trzeci, wszystko ok. Przy redukcji z III na II też nie ma problemu. Problem się natomiast przy redukcji z II biegu na pierwszy - nie ma szans, żeby wrzucić normalnie jedynkę, trzeba najpierw dźwignie wziąć lekko w górę i od razu w dół, inaczej bieg nie wskoczy. Jest tak cały czas. Czego to może być wina, zła regulacja, coś wyrobione? Pozdrawiam!
- 125 arek
- GG: 6055683
- Moje maszyny: M 06 B1
- Kontaktowanie:
Re: Problem z I biegiem
masz rozwaloną sprężyne podtrzymującą dzwigienkę zmiany biegów jest ona w skrzyni tam na zmieniaczu biegów który jest na wałku dzwigni pozdrawiam
Ekipa Południe®
- Fuga
- GG: 0
- Moje maszyny: Wsk 125 Mo6b3, mz etz 251 .91r.mz etz 150 91r.
- Kontaktowanie:
ja mam taki sam problem pół roku temu zmieniałem tą sprężynę bo mi pękła o tą ci chodzi http://allegro.pl/item945587676_wsk_wfm ... _duza.html to podróbka więc nie ma co gadać już nigdy nie kupie jakiś części z CHIN
My teraz będziemy wiedzieli o co chodzi, ale jak aukcja się skończy to tylko będziemy mogli się domyślac o co chodził tak więc wrzucam zdjęcie w załączniku.
Pozdro
PS. przecież już ktoś pisał żeby wrzucać zdjęcia, a nie aukcje.
Pozdro
PS. przecież już ktoś pisał żeby wrzucać zdjęcia, a nie aukcje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- czochu
- GG: 0
- Kontaktowanie:
jak niby spręzyna jeśli na reszcie biegów jest dobrze? jakby pękła to na wszystkich biegach noga by musiała słuzyć jako spręzyna
czochu mylisz się. Ja miałem połamaną sprężynę i miałem tak samo. 2 i 3 bieg dobrze, a jedynka źle.
Pozdr
Pozdr
- mikolaj211-1
- GG: 5692478
- Kontaktowanie:
Dziękuję serdecznie za pomoc! Tylko teraz dwa pytania - do wymiany trzeba rozpoławiać silnik? Jeżeli nie kupować podróby, to szukać używki (może też szybko pęknąć w sumie...). Wiadomo, najlepiej by było nówkę ZMD, ale to musiałbym mieć wielkie szczęście, żeby akurat ktoś teraz sprzedawał.
- piotrek7533
- GG: 8916094
- Moje maszyny: WSK M06B3 125 1981r
MZ ETZ 250 1983r
Polonez Caro 1.4GLI - Lokalizacja: Jarosław\Mielec
- Kontaktowanie:
Do wymiany tej sprężyny trzeba rozpołowić silnik, a sprężynę bym założył używaną oryginalną.Bardzo rzadko się zdarza że pękają 

tak bo ta nówka jest lipna, nie wchodzi tak jak trzeba na wałek. Trzeba z podkładkami kombinować.