Złomowe znaleziska
- Brat
- Moje maszyny: Wsk m21w2 "Kobuz"
- Kontaktowanie:
Re: Złomowe znaleziska
Michał, nawet nie wiesz jakie maszyny ludzie wywalali na złom, taka ts to pikuś, kiedyś miałem kontakt z z gościem który ze złomu przywoził junaka, panonie, od krocia wueskek i rometów... takie są dzisiejsze realia, dla nie których to kupa złomu, a dla nie których skarb, na chłopski rozum można domyśleć się gdzie podziały się wszystkie shlki m04, i inne dzisiaj rzadkie okazy... po prostu na złomie. Teraz to się taką shlką pewnie golisz bo przerobili ją na żyletki.
- mIcHaL_027
- GG: 5187115
- Moje maszyny: WSK m21w2 175, new edition, 74r.
- Kontaktowanie:
W moim rejonie nie znam nikogo kto by wywiózł jakiś motor na złom...
Zapraszam moja WSK: viewtopic.php?f=72&t=6776
- Skinder
- Moje maszyny: Perkoz 0001
- Kontaktowanie:
No dobra, ale w twojej i pięciu innych mieścinach jest to towar deficytowy, a w 15 innych mieścinach to złom bo zalega w piwnicy, garażu, stodole a potrzeba miejsce na samochód czy skuter i tyle. Na chwile obecną na policyjnym pojawił się gil, podobno kompletny ale nie można go wyrwać - za 3 miechy idzie na przetop, jak dobrze pójdzie to wuj spróbuje zawalczyć chociaż o jakieś części. Szkoda takich maszyn, ale takie życie - koneserów zawsze jest mniej od hejterów.
- Brat
- Kontaktowanie:
Dziś pomimo że niedziela mam nowe znaleziska, wujek chciał wyrzucić te elektryczne silniki na złom, ale mój dziadek się o to zaczął rzucać, dziś będąc u dziadka dostałem te silniki 
od lewej zielony - 3 fazowy (400v) 1,8 kW
szary na środku 230/400v 1,35kW
szary po prawej 230 0,18 kW

oczywiście wszystkie sprawne
a to po środku wysunięte, z tego co już zdążyłem zobaczyć na allegro to prądnica do syrenki.
oprócz tego wczoraj będąc na złomie, znalazłem gaźniki Ikov od jawy i pegaz bez przepustnicy model GM26U z boku ma logo SFM wiec może jest od junaka ??
Pozdro

od lewej zielony - 3 fazowy (400v) 1,8 kW
szary na środku 230/400v 1,35kW
szary po prawej 230 0,18 kW

oczywiście wszystkie sprawne

a to po środku wysunięte, z tego co już zdążyłem zobaczyć na allegro to prądnica do syrenki.
oprócz tego wczoraj będąc na złomie, znalazłem gaźniki Ikov od jawy i pegaz bez przepustnicy model GM26U z boku ma logo SFM wiec może jest od junaka ??
Pozdro

- Biper
- GG: 189531
- Kontaktowanie:
GM26U junak ale tam jeszcze były jeszcze U1, 2, 3 i tam były różnie stosowane w shl m11
- Wężu
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK M06 B1, WSK M06 B3 3x, Iż 49
- Kontaktowanie:
Dzisiaj za 2 zł przytargałem to co na foto. Najważniejsze jest jednak to, że będąc tam zaczepił mnie kuzyn babci i zaczął opowiadać o tym co kiedyś miał , w pewnym momencie powiedział, ze jego znajomy ma całą masę starych motocykli i cześci 15 km stąd. Postanowiliśmy do niego pojechać, gdy to ujrzałem to padłem... Wuesek i WFMem mało ale kilka sztuk Avo, jakieś kilka sztuk Zundappów i innych przedwojennych niemców oraz tony silników do tego zrobiły na mnie ogromne wrażenie...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeżdżę motocyklem WSK 
Ekipa Południe®

Ekipa Południe®
- pawel15
- GG: 2782862
- Moje maszyny: WSK B3 i "Kos" 1980, WSK B3 1977, WSK B1 1969
- Kontaktowanie:
Ostatnio sam ze złomu wziąłem sobie przednie koło do WSKi 4-żeberkowe. Stan nie wesoły(+/- taki jak tego Twojego koła Wężu z fotki wyżej). Koszt 10 zł- średnio. Jest jeszcze jedno koło ale ono jest kompletne(bez ośki ale jest dekielek bębna hamulcowego). Wężu to Twoje koło wyżej to jest dokładniej od WSK M06-L/Z czy od WFM? To jest koło 19 cali? Bo u mnie na złomie też są takie dwa kółka ale przy wózku, tym bardziej z oponami(chodź jedno to prawdziwy złom) i nie wiem czy warto brać.
No to dzisiaj tak:
- boczki duże blaszane w pięknym stanie (zamontuję je w mojej garbusce
)
- koło dostałem za darmo od klienta mojego taty
- boczki duże blaszane w pięknym stanie (zamontuję je w mojej garbusce

- koło dostałem za darmo od klienta mojego taty

- Wężu
- Kontaktowanie:
Koła na półbębnie od WFM niczym się nie różniły od tych montowanych w WSK, oczywiście były tylko 19 cali. Te boczki są w pięknym stanie? No cóż, spodziewałem się w oryginalnym, bardzo ładnym lakierze..
Jeżdżę motocyklem WSK 
Ekipa Południe®

Ekipa Południe®
- Wojtek
- Kontaktowanie:
Te boczki są tragiczne tak jak i twoje znaleziska Wężu
Zamiast tego mogłeś sobie kupić kolkę w puszce bo w tym złomie kiedyś zginiesz. Ta obręcz sypnie się przy nakładaniu opony, szkoda by mi było zagracać sobie domostwo takim syfem.

Bynajmniej i przynajmniej to dwa słowa o kompletnie różnym znaczeniu. Nie używa się ich zamiennie!!!!!!!!!
no nie wiem jak boczki mam malować to czemu są złę? rdza tylko powieszchowna. Moje koło nie jest chyba złe koleś na nim jeździł 

- Wężu
- Kontaktowanie:
Wojtku, jeśli nie miałeś czegoś w ręce, to nie oceniaj tego po zdjęciu zrobionego za pomocą aparatu o jakże ogromnej rozdzielczości 1,3mpx, koło faktycznie ma rdzę, lecz jest ona jedynie na wierzchu, po przeczyszczeniu felga jest w dobrym stanie. To nie jest jaki jakaś cieniutka Rometowa felgą, tylko gruba, Wuefemkowa. Zdziwiłbyś się gdybyś zobaczył, co można z tym zrobić.
Jeżdżę motocyklem WSK 
Ekipa Południe®

Ekipa Południe®
-
- Moje maszyny: .....
- Kontaktowanie:
Ile u was sobie teraz życzą w okolicy na złomowiskach za 1kg złomu?
- nodek
- GG: 5554430
- Kontaktowanie:
W skupie: 55 groszy
W sprzedazy: 1,50 zl
Zlomowisko "Colmex" - Jaworzno, dzielnica Byczyna.
W sprzedazy: 1,50 zl
Zlomowisko "Colmex" - Jaworzno, dzielnica Byczyna.
Wyobraź sobie siebie w łodzi na rzece.
Z mandarynkami i marmoladowym niebem.
Z mandarynkami i marmoladowym niebem.
- Maciek
- GG: 8665055
- Moje maszyny: Dudek Sport
Kobuz
Kos
M06B3
WFM, SHL, Komarki ,itd - Lokalizacja: Łowicz
- Kontaktowanie:
Co Ty gadasz przecież to czesci do zbytkowych motocykli chociaz nigdy sie nie przydadza trzeba brac przeciez awsze można narawic to koło za 200 czy 300złWojtek pisze:Te boczki są tragiczne tak jak i twoje znaleziska WężuZamiast tego mogłeś sobie kupić kolkę w puszce bo w tym złomie kiedyś zginiesz. Ta obręcz sypnie się przy nakładaniu opony, szkoda by mi było zagracać sobie domostwo takim syfem.
Wiadomo ze to czesci do motocykli ale czasami nie warto ich brac ze wzglądu na stan tak jak pisze Wojtek kiedys w tym utoniecie ja już dawno przestałem zwozic czesci na sztuke bo to jest bez sensu
-
- Moje maszyny: WSK M06 64
WSK M21W2 - Lokalizacja: Sieradz
- Kontaktowanie:
A ja uważam że warto zwozić części po to żeby je uratować od przerobienia na żyletki
- Kamil
- GG: 8246388
- Moje maszyny: Kilka WSK
Komar
Pony 301 - Lokalizacja: Mazowsze
- Kontaktowanie:
Dzisiaj na złom przwieźli taki silnik. dolno zaworowy, jednocylindrowy bez żadnych napisów na deklach, karterach, na gaźniku jest napis. " type A marque deposee " i są jeszcze inicjały GJ może ktoś wie od czego to jest załączam fotki słaba jakość, ale niestety innych na razie nie mam. Proszę zidentyfikowanie tego 

- Brat
- Kontaktowanie:
nie ważne od czego widać że to coś nie typowego, wiec i coś wartego (cennego), mam nadzieje że kupiłeś go od razu i jest on twoją własnością 

-
- Kontaktowanie:
Świetne trafienie, silnik pochodzi od przedwojennego belgijskiego FN-a model M70, o pojemności 350. Chyba najlepsze trafienie jak dotąd w tym temacie.Kamil pisze:Dzisiaj na złom przwieźli taki silnik. dolno zaworowy, jednocylindrowy bez żadnych napisów na deklach, karterach, na gaźniku jest napis. " type A marque deposee " i są jeszcze inicjały GJ może ktoś wie od czego to jest załączam fotki słaba jakość, ale niestety innych na razie nie mam. Proszę zidentyfikowanie tego