Kobuz Brata
Regulamin forum
Zakaz tworzenia nowych wątków.
Zakaz tworzenia nowych wątków.
- KANTAR175
- GG: 2442743
- Moje maszyny: WSK kobuz `81 oraz `83
WSK M21W2 `74
MZ etz 251 - Lokalizacja: Radzyń Podlaski (okolice)
- Kontaktowanie:
Re: Kobuz Brata
Witam, dobra robota Brat. Może kiedyś swoją doprowadzę do takiego stanu. Żbiku chyba spawał dystans z deklem, u Ciebie nawet ładnie wyszło. Pozdro.
Co tu dużo pisać.... WSK i tyle
- Brat
- Moje maszyny: Wsk m21w2 "Kobuz"
- Kontaktowanie:
co do modułu to szukam po szrotach, ale jakoś nie mają za bardzo tej gl'ki 200 
Obrotek ?? hmmm jakoś go przymocuje od dołu do jarzmy kierownicy na jakiejś prowadnicy ( pręcie lub blaszce) i będzie nie daleko licznika, oczywiście jeśli będzie to brzydko wyglądać to go wywalę, ale jeśli będzie to wyglądało jako tako, to zostanie.
może coś koło tego, ale mój obrotek jest mniejszy.
http://obrazki.elektroda.net/79_1209573197.jpg

Obrotek ?? hmmm jakoś go przymocuje od dołu do jarzmy kierownicy na jakiejś prowadnicy ( pręcie lub blaszce) i będzie nie daleko licznika, oczywiście jeśli będzie to brzydko wyglądać to go wywalę, ale jeśli będzie to wyglądało jako tako, to zostanie.
może coś koło tego, ale mój obrotek jest mniejszy.
http://obrazki.elektroda.net/79_1209573197.jpg
- wskmaniak
- GG: 12695501
- Moje maszyny: Jawa TS 350 , WSK Kos
- Kontaktowanie:
Lepiej kup konsole od sporta lub dudka i zamiast stacyjki zapodaj obrotek. To by ładnie wyglądało
UNIA TARNÓW
- Pablo_Picasso
- GG: 40694177
- Moje maszyny: Komar 2350 75r.
Simson S51 Enduro 84r.
Tajfun 87r. - Lokalizacja: Gdańsk/Gdynia
- Kontaktowanie:
Witam super robota piękny kobuz, aż wzięła mnie chętka na kupno kobuza.
GKS Wybrzeże Gdańsk 1945-2012
http://www.facebook.com/ZielonyCustomGarage
http://www.facebook.com/ZielonyCustomGarage
- Brat
- Kontaktowanie:
Panowie, potrzebuję kupić taką oto uszczelkę, jest to uszczelka rantowa "U" potrzebuję jej by założyć ją na ranty osłon na nogi do mojej wiesi.
Ja osobiście schodziłem wszelkie motoryzacyjne w mieście, sklepy wielobranżowe, budowlane itp. nigdzie nie mogę dostać takiej gumowej uszczelki.
Jeśli ktoś posiada taką uszczelkę na sprzedaż, bądź wie gdzie można taką kupić proszę o odzew.
Potrzebuje około `3 m.
PS: nie interesuje mnie chromowana tuningowa uszczelka do aut, tylko zwykła czarna, gumowa.
Ja osobiście schodziłem wszelkie motoryzacyjne w mieście, sklepy wielobranżowe, budowlane itp. nigdzie nie mogę dostać takiej gumowej uszczelki.
Jeśli ktoś posiada taką uszczelkę na sprzedaż, bądź wie gdzie można taką kupić proszę o odzew.
Potrzebuje około `3 m.
PS: nie interesuje mnie chromowana tuningowa uszczelka do aut, tylko zwykła czarna, gumowa.
- Karlicek
- GG: 7162090
- Moje maszyny: M21 W2
M06 B3 - Lokalizacja: Gniezno
- Kontaktowanie:
Jeśli idzie o allegro, to są i czarne, pod hasłem "listwa rantowa".
Ja się z panem zgadzam. Oczywiście, że jest to ukartowana robota określonych kół.
- Brat
- Kontaktowanie:
Ja potrzebuje uszczelek gumowych, a nie plastikowych, na osłonach są duże zaokrąglenia, i taka listwa na pewno się odkształci 

- Karlicek
- GG: 7162090
- Moje maszyny: M21 W2
M06 B3 - Lokalizacja: Gniezno
- Kontaktowanie:
Hmm głowy nie daje za te na allegro, ale kiedyś w jakimś motoryzacyjnym sklepie, kupiłem właśnie takie gumowe, idealnie się układały na zaokrągleniach.
Ja się z panem zgadzam. Oczywiście, że jest to ukartowana robota określonych kół.
-
- GG: 0
- Kontaktowanie:
Witam, dawno się nie odzywałem ale teraz muszę powiedzieć kilka słów.
Brat zrobiłeś kawał dobrej roboty, wiesia wygląda bardzo ładnie .
Napisz kolego jak rozwiązałeś sprawę ładowania po zmianie regulatora, pierwsza wersja która jest na zdjęciach była 9 diodowa z regulatorem od malucha, później piszesz ze założyłeś regulator ten na zdjęciu , tylko ten regulator jest do prostowników 6 diodowych.
W takiej konfiguracji nie możesz mieć kontrolki ładowania, no chyba że założyłeś przekaźnik???
coś tam nakręciłeś, miałeś pierwszy mostek zrobiony dobrze .
pozdrawiam
Brat zrobiłeś kawał dobrej roboty, wiesia wygląda bardzo ładnie .
Napisz kolego jak rozwiązałeś sprawę ładowania po zmianie regulatora, pierwsza wersja która jest na zdjęciach była 9 diodowa z regulatorem od malucha, później piszesz ze założyłeś regulator ten na zdjęciu , tylko ten regulator jest do prostowników 6 diodowych.
W takiej konfiguracji nie możesz mieć kontrolki ładowania, no chyba że założyłeś przekaźnik???
coś tam nakręciłeś, miałeś pierwszy mostek zrobiony dobrze .
pozdrawiam
- Brat
- Kontaktowanie:
Andi, regulator jest do 9 diod, w sklepie wyłożyli dwa takie same regle, z tą różnicą właśnie że jeden był na 6 diod (6d) a drugi na 9 diod (9d) .
Oczywiście układ jest 9 diodowy, wszystko jest na mostkach gretza, mostki są ze sobą pospinane, schemat załatwię możne na jutro, bo kumpel mi to robił
Układ ładowania, tak jak jest teraz działa w 100% wszystko jest na odpowiednim poziomie, zresztą pisałem o tym kawałek wcześniej.
Przejechałem już trochę kilometrów i nie miałem żadnych awarii.
Oczywiście układ jest 9 diodowy, wszystko jest na mostkach gretza, mostki są ze sobą pospinane, schemat załatwię możne na jutro, bo kumpel mi to robił

Przejechałem już trochę kilometrów i nie miałem żadnych awarii.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Kontaktowanie:
faktycznie nie zauważyłem, masz rację, teraz wszystko ma "ręce i nogi" to bardzo ważne by nie zamontować tego z oznaczeniem 6D do mostka 9 diodowego i na odwrót.
a z tym schematem to daj sobie spokój, najważniejsze że jesteś zadowolony z ładowania .
pisałeś coś o module Gl-200 jeżeli jeszcze Cię interesuje to mam jeszcze jedna nówkę sztukę, jak były dostępne to kupiłem ich kilka .
Pozdrawiam
a z tym schematem to daj sobie spokój, najważniejsze że jesteś zadowolony z ładowania .
pisałeś coś o module Gl-200 jeżeli jeszcze Cię interesuje to mam jeszcze jedna nówkę sztukę, jak były dostępne to kupiłem ich kilka .
Pozdrawiam
- Brat
- Kontaktowanie:
Poprosiłem mojego znajomego żeby narysował schemat obwodu ładowania, rysował go z pamięci i nie jest pewny czy kontrolka ładowania jest dobrze umieszczona.
Mam nadzieje że komuś się przyda.
Chciałem dodać że regulator trzeba podpiąć obudową do masy, nie zostało to zaznaczone na schemacie
Mam nadzieje że komuś się przyda.
Chciałem dodać że regulator trzeba podpiąć obudową do masy, nie zostało to zaznaczone na schemacie

-
- Kontaktowanie:
ten schemat można stosować przy tym regulatorze, jednak przy regulatorze RNc-12 od malucha połączenie jest inne, wtedy wszystko musi być podłączone jak na moim schemacie (poprawionym przez Wojtka odwrócone diody).
- HUBERT1978rr
- GG: 5142028
- Moje maszyny: WSK Kobuz?? 1978r
- Kontaktowanie:
BRAT
Rewelacyjny Łobuz.
Miałem dylemat czy robić na pełen oryginał i widze że nie ma sensu. też mam zawieszenie od Kos-a, szklanki na amorkach z tyłu. Szukam jeszcze takiej lampy jak Twoja i dokupuję lakier pomarańczowy żeby pomalowac również błotniki. Szary jest ok, ale w kolorze baku wygląda super.
pełen szacunek, świetny gust no i zdolności techniczne na odpowiednim poziomie.
pozdrawiam!
Rewelacyjny Łobuz.
Miałem dylemat czy robić na pełen oryginał i widze że nie ma sensu. też mam zawieszenie od Kos-a, szklanki na amorkach z tyłu. Szukam jeszcze takiej lampy jak Twoja i dokupuję lakier pomarańczowy żeby pomalowac również błotniki. Szary jest ok, ale w kolorze baku wygląda super.
pełen szacunek, świetny gust no i zdolności techniczne na odpowiednim poziomie.
pozdrawiam!
- Brat
- Kontaktowanie:
Dzięki koledze Andi'emu, stałem się posiadaczem nowego modułu gl-200 i łańcuszka sprzęgła. Oprócz tego zdobyłem metalowe stopki pasażera 

- Brat
- Kontaktowanie:
W ostatnim czasie prace rwą do przodu, lekko zmodernizowałem obrotek, dodałem 2 diody: niebieska będzie migać z kierunkowskazami (zamiast tej zielonej w główce zawieszenia) a biała oznacza czy są zapalone światła. Obudowa już pomalowana na kolor grafitowy.
Podłączyłem także moduł gl -200 i odpaliłem motocykl, jak narazie wszysto spięte na pajączka i nie przymocowane ale to tylko na próbę.
Niestety nie miałem okazji się przejechać ale zauważyłem że :
-widocznie zwiększyła się iskra
-wolne obroty mogą być tak niskie że można liczyć suwy
-odpala od minimalnego kopnięcia i przy tym nie trzeba w ogóle dodawać gazu
Moduł mógł wpłynąć na te wszystkie pozytywne rzeczy ale nie musiał, bo przy okazji zamontowania modułu, założyłem nowe platynki (porządne, a nie jakieś full china bubel)
reszta spostrzeżeń dopiero gdy wszystko porządnie ustawie i się przejadę
Podłączyłem także moduł gl -200 i odpaliłem motocykl, jak narazie wszysto spięte na pajączka i nie przymocowane ale to tylko na próbę.
Niestety nie miałem okazji się przejechać ale zauważyłem że :
-widocznie zwiększyła się iskra
-wolne obroty mogą być tak niskie że można liczyć suwy
-odpala od minimalnego kopnięcia i przy tym nie trzeba w ogóle dodawać gazu
Moduł mógł wpłynąć na te wszystkie pozytywne rzeczy ale nie musiał, bo przy okazji zamontowania modułu, założyłem nowe platynki (porządne, a nie jakieś full china bubel)
reszta spostrzeżeń dopiero gdy wszystko porządnie ustawie i się przejadę

- mIcHaL_027
- GG: 5187115
- Moje maszyny: WSK m21w2 175, new edition, 74r.
- Kontaktowanie:
Witam mam pytanie... Nie czytałem twojego postu od początku i interesuje mnie jedno od czego założyłeś stojan zapłony...?
Zapraszam moja WSK: viewtopic.php?f=72&t=6776
- KoSzU
- GG: 8813802
- Kontaktowanie:
To jest zapożyczone od Suzuki CbR 125.... 

- mIcHaL_027
- GG: 5187115
- Moje maszyny: WSK m21w2 175, new edition, 74r.
- Kontaktowanie:
Ok... Ciekawość mnie zrzerała... Ja bym mógł sobie za darmo przetoczyć wirnik, w szkole na praktykach albo u znajomego... Ale moim zdaniem pomysł na taki zapłon jest ciekawy i rewelacyjny pod względem działania... Wreście przeczytałem cały twój post... 
Sory KoSzU ale nie ma Suzuki CBR 125... I to jest założony alternator od Jawy, znalazłem informacje które mnie ciekawiły...

Sory KoSzU ale nie ma Suzuki CBR 125... I to jest założony alternator od Jawy, znalazłem informacje które mnie ciekawiły...
Zapraszam moja WSK: viewtopic.php?f=72&t=6776
- KoSzU
- GG: 8813802
- Kontaktowanie:
No więc jeśli wszystko było w jednym temacie wystarczyło tylko poszukać
O tej przeróbce była bardzo dużo na forum. Sorry za OT Brat
A w temacie to zapytam gdzie masz zamiar wkomponować obrotek?
Pięknie zrobiony motorek ale ja jednak wole bardziej stonowane![:]](./images/smilies/splash.gif)

A w temacie to zapytam gdzie masz zamiar wkomponować obrotek?

Pięknie zrobiony motorek ale ja jednak wole bardziej stonowane
![:]](./images/smilies/splash.gif)