Kobuz Brata
Regulamin forum
Zakaz tworzenia nowych wątków.
Zakaz tworzenia nowych wątków.
- Brat
- Moje maszyny: Wsk m21w2 "Kobuz"
- Kontaktowanie:
Re: Kobuz Brata
łezka będzie, to tylko kwestia czasu
Gum na bak nie mam, bo były sparciałe i je wyrzuciłem.

- Brat
- Kontaktowanie:
Hola 
Dziś zrobiłem sobie małą wycieczkę na wuesce do znajomego, wziąłem (kupiłem) od niego parę części z tamtego okresu. Ogólnie co do cen, to będę się z nim dopiero umawiał, ale liczę że nie zapłacę za to wiele, średnio 50 % wartości dzisiejszych podróbek

Dziś zrobiłem sobie małą wycieczkę na wuesce do znajomego, wziąłem (kupiłem) od niego parę części z tamtego okresu. Ogólnie co do cen, to będę się z nim dopiero umawiał, ale liczę że nie zapłacę za to wiele, średnio 50 % wartości dzisiejszych podróbek

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- tony
- GG: 1927416
- Moje maszyny: WSK M06B3 83r.M06B3 "Bąk"76r.JAWATS350 87r.MZ ETZ 150
- Kontaktowanie:
łohoho przydało by mi się przynajmniej pół z tego:).Widze że oryginały, piękna sprawa.
Jak tam sprawy się mają z tym PWK bo sprzeczne informacje do mnie dochodzą.Coś z przepustnicą problemy są i dysze nie takie ?
- Stary
- GG: 3029753
- Moje maszyny: Wigry 3 + Gnom.
- Kontaktowanie:
Pytałeś mnie na PW - tak jak wszyscy zauważyli (Brat, Alien, Ja) występuje trudność z ustawieniem niskich obrotów bo przepustnica opadając na sam dół staje przy samym końcu bokiem i albo masz za wysokie obroty, albo silnik gaśnie. Strasznie irytujące gdy jedziesz przez miasto, stajesz na skrzyżowaniu, a silnik zaczyna wyć.
Problem można rozwiązać w przypadku PWK gwintując z drugiej strony miejsce na drugą śrubę przepustnicy. Odlew gaźnika przystosowany jest do śrub z lewej lub prawej strony. W pochodnej tego gaźnika - JRC, który używam od razu masz gotowy gwint na dowolne położenie śruby przepustnicy. Gaźnik ten zaadoptowany jest do angielskich twinów, ma miejsce na oba warianty śruby by można było go stosować w lewym lub prawym cylindrze.
Jak chcesz się bawić to gaźnik+przesyłki+dysze wyjdą Cię jakieś 200zł, do tego filtr powietrza bo oryginał spowoduje zalewanie silnika na najwyższych obrotach. Za 100 robisz regenerację pegaza i śmigasz bezproblemowo.
Problem można rozwiązać w przypadku PWK gwintując z drugiej strony miejsce na drugą śrubę przepustnicy. Odlew gaźnika przystosowany jest do śrub z lewej lub prawej strony. W pochodnej tego gaźnika - JRC, który używam od razu masz gotowy gwint na dowolne położenie śruby przepustnicy. Gaźnik ten zaadoptowany jest do angielskich twinów, ma miejsce na oba warianty śruby by można było go stosować w lewym lub prawym cylindrze.
Jak chcesz się bawić to gaźnik+przesyłki+dysze wyjdą Cię jakieś 200zł, do tego filtr powietrza bo oryginał spowoduje zalewanie silnika na najwyższych obrotach. Za 100 robisz regenerację pegaza i śmigasz bezproblemowo.
-
- GG: 28702834
- Moje maszyny: Aprilia WSK Red Rose 175
Podoba mi się twój Kobuz moja WSK Red Rose 175 możliwe że przyjmie te same barwy ; D Temat już na tygodniu gdy wsadzę głowice od Sporta i ustawie zapłon.
- mietekpro
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 125 83 r., WSK 125 ??r ETZ 250
- Kontaktowanie:
na youtube pokazany jest obrotomierz twojej produkcji,masz moze wiecej fotek jak go wykonałes ?
Motór nie umiera nigdy,Motór jest wieczny
-
- Moje maszyny: Zipp Triad II
WSK 125 MO6 B3'85 - Lokalizacja: Kielce/Włoszczowa
Właśnie czyniłeś coś z wieśką ???
- rafalgb
- GG: 6822956
- Moje maszyny: wsk175
wsk125
junak m10
XTZ 750 - Lokalizacja: 64-980 trzcianka
- Kontaktowanie:
- mIcHaL_027
- GG: 5187115
- Moje maszyny: WSK m21w2 175, new edition, 74r.
- Kontaktowanie:
Bo Kobuz jest tak dopracowany, że nie ma co przy nim robić.. ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Zapraszam moja WSK: viewtopic.php?f=72&t=6776
- korba222
- Kontaktowanie:
Swego czasu Kobuza widziałem na allegro.
- Jakub
- GG: 4657132
- Moje maszyny: Jubilat
- Kontaktowanie:
Jeżeli dobrze pamiętam to Brat pisał na forum ze kończy lub wstrzymuje swoje hobby coś takiego . Zresztą najlepiej żeby się sam wypowiedział 

Mów mi Kuba. Zielony w 175
Raz sierpem , raz młotem w czerwoną hołotę
Magister Kebeb
Raz sierpem , raz młotem w czerwoną hołotę
Magister Kebeb
- Brat
- Kontaktowanie:
Jestem, żyję, Kobuz też żyje i stoi w piwnicy. Nic się nie zmienia. Brak czasu na wszystko. Może jak mi się lepiej w życiu poukłada, to wrócę tu na forum i coś z wuechą ruszy. Póki co, pozdrawiam wszystkich i przepraszam za brak aktywności na forum.
- PrzeMOC
- GG: 3661413
- Moje maszyny: MZ ETZ 250 / KOBUZ - znów w częściach
- Kontaktowanie:
heheh, no tak, teraz e39 i budowa PCta do niej zajmuje cały czas 

Hej, co zrobiłaś?
Jaka głupia byłaś!
KOBUZA spotkałaś,
pojechałaś...
Jaka głupia byłaś!
KOBUZA spotkałaś,
pojechałaś...
- Brat
- Kontaktowanie:
Dzień dobry 
Po kilku latach milczenia, znów wracam w wasze szeregi.
Postanowiłem ponownie ogarnąć wueskę, po tym jak w zeszłym roku zanikła w niej iskra - padł moduł od zapłonu hallotronowego.
Na tą chwilę, będę modyfikował zapłon i instalację i wymieniał kartery, a sama wueska dostanie wiśnowy lakier, zmian wiele, ale chęć i zapał do wuechy wrócił, to pewnie dlatego że sprzedałem bmw
Sukcesywnie będę kontynuował temat.
Pozdrawiam wszystkich.

Po kilku latach milczenia, znów wracam w wasze szeregi.
Postanowiłem ponownie ogarnąć wueskę, po tym jak w zeszłym roku zanikła w niej iskra - padł moduł od zapłonu hallotronowego.
Na tą chwilę, będę modyfikował zapłon i instalację i wymieniał kartery, a sama wueska dostanie wiśnowy lakier, zmian wiele, ale chęć i zapał do wuechy wrócił, to pewnie dlatego że sprzedałem bmw

Sukcesywnie będę kontynuował temat.
Pozdrawiam wszystkich.
- Sebastian440
- Administrator
- Moje maszyny: .
www.mr16bp.blogspot.com - Lokalizacja: Thorn Kupie polskie motocykle sportowe seba440t2@wp.pl
- Kontaktowanie:
Siemka 
Fakt BMW to zło(m). Też ten kał sprzedałem. Działaj szefie bo masz duże braki

Fakt BMW to zło(m). Też ten kał sprzedałem. Działaj szefie bo masz duże braki

- Brat
- Kontaktowanie:
Nadrabiam nadrabiam, co nieco czytam na forum, teraz dopinam sprawy z zapłonem. Wszystko po troszku 

- rafalgb
- GG: 6822956
- Moje maszyny: wsk175
wsk125
junak m10
XTZ 750 - Lokalizacja: 64-980 trzcianka
- Kontaktowanie:
No Brat brakowało Cię tu może jeszcze ktoś ze starej gwardii postanowi się odezwać. Tak apropo pokaż jak wueska wygląda w nowych barwach.Brat pisze: wueska dostanie wiśnowy lakier