Witam
Jeśli ktoś z Was posiada dwuramówkę to proszę o info ewentualnie foto jak powinna wyglądać złożona stopka centralna podczas jazdy tzn. stopka jest zamocowana do ramy i jest do niej przymocowana sprężyna. U mnie problem problem polega na tym, że po złożeniu stopki nie jest ona w żaden sposób zablokowana czyli huśta się na tej sprężynie. Z tego co mi się wydaje powinna ona być jakoś zablokowana żeby trzymać się stabilnie ramy. Na tylnym błotniku zauważyłem jaką dziwnie wygiętą blachę od strony stopki. Być może ona ma za zadanie jakoś ją trzymać. Jeśli tak to w jaki sposób. Mile widziane foto.
Pozdrawiam
Blokada stopki centralnej
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK M06-L 1963r.
- Kontaktowanie:
- Polak
- GG: 36036273
- Moje maszyny: WSK 175 M21W2 z 1972 roku
- Kontaktowanie:
Re: Blokada stopki centralnej
Ja w swojej Viki mam taki metal- lekki stop, giętki i on mi podtrzymuje stopkę. Był od samego początku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Moje maszyny: WSK M06-L 1963r.
- Kontaktowanie:
Dzięki za foto. Jakby Ci się udało zrobić foto z bliska to byłbym wdzięczny.
- Polak
- GG: 36036273
- Moje maszyny: WSK 175 M21W2 z 1972 roku
- Kontaktowanie:
Viki jest rozłożona i czeka na piaskowanie w Bielsku-Białej. Jak będę w Bielsku to zrobię zdjęcie.
- necro
- Moje maszyny: WSK B1
- Kontaktowanie:
Podłączam się do tematu. Stopki centralne do dwuramówek występowały w 2ch wariantach - z dospawanymi do ramion trójkątnymi blokadami, które po rozłożeniu/opuszczeniu stopki opierały się na belce poprzecznej w ramie oraz w wersji bez takich blokad. Pytanie - czy rama motocykla dla tych 2ch typów też się czymś różniła czy stopki te można stosować zamiennie?
Pytanie przede wszystkim do właścicieli dwuramówek z zamontowanymi stopkami centralnymi.
Pytanie przede wszystkim do właścicieli dwuramówek z zamontowanymi stopkami centralnymi.