Najgłupsze rzeczy podczas jazdy

czyli rozmowy o wszystkim
Żurek

Re: Najgłupsze rzeczy podczas jazdy

Post autor: Żurek » 2009-12-08, 22:07

Ja mam historie krótką ze swojej strony i nie na WSK ( dzięki bogu ) pojechali z kumplem na rowery.. ładna asfaltowa droga za moim miastem, przejechała obok nas baba na koniu, no nic jedziemy se dalej , baba na koniu wraca, ja zjeżdżam na jedną stronę drogi ( i mówię zjadę bo jeszcze mnie jeb***) a kumpel na drugą ( :| ) koń sobie biegnie ( jakby trucht tylko po koniowemu nie wiem jak to się nazywa) słyszę że zbiegł na pobocze po mojej stronie... myślę sobie co jest do wacka... po 3 sekundach leżałem po drugiej stronie drogi na plerach, rower prawie w rowie (poleciał razem zemną), z obrażeń to tymczasowa utrata świadomości bo jak się leży i widzi niebo i czubki drzew to rożnie można sobie pomyśleć,guz na łbie, i blizna na ramieniu która mi o tym locie przypomina... ale bo 30sekundach wstałem i pojechali dalej, baba się nawet nie zatrzymała...

Kubek

Post autor: Kubek » 2012-05-30, 16:57

Było to dawno, kiedy miałem jeszcze motorynkę. Pędziłem całe 45km/h :evil: trzymając prawą ręką kierownicę :roll: była to droga żużlowa, dość wyboista. niestety nie zdążyłem zareagować, przeleciałem tak z 2 metry, całym ciałem na lewej ręce. efekt: żużel w ręce, rysy , kolana obdarte, urwany podnóżek przy motorynce. ahh uważajcie na dziuryy !

pole+ wsk 125 + kamień = wygięta obręcz pęknięte szprychy, zgubiłem plastik od amorka tył(blokada?) ehh. no cóż różnie to bywa.

Ktoś opowiadał jak to mu kopniak w spodnie wszedł i się przewrócił z moto. na za to mając długą smycz przy skuterze także zawadziłem nogą chcąc si.ę oprzeć złamałem kluczyk w stacyjce , na szczęście małe sprawności manualne pozwoliły go wyciągnąć :P

Awatar użytkownika
Savier
Administrator
GG: 0
Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75
Kontaktowanie:

Post autor: Savier » 2012-05-30, 18:14

Ja polecam wszystkim odpowiednio się ubierać ;). Adidaski, bluza, spodnie, kask i już nic się nie stanie w razie W.

A z moich głupich rzeczy to oczywiście epizodzik z kopniakiem i bodajże na postoju położyłem motor, bo był na biegu - ja chce pchać, a on stoi, strata równowagi i na płot :D.

Lukas
GG: 28788170
Moje maszyny: WSK 125 80'
Kontaktowanie:

Post autor: Lukas » 2012-05-30, 22:58

Wyskoczyłem szybko z zakrętu na dużą kałużę i myślałem ze przejade i zamiast hamować jeszcze dodałem gazu a sie okazało że to głęboki dołek jest i wyskoczyłem nad ziemie, odbiłem się oboma kołami równocześnie i poszedłem na bok:D
Jeżdżę wueską po szosach i czuje ten wiatr we włosach ^ ^

Awatar użytkownika
Kamil.Z
GG: 1953902
Moje maszyny: WSK M06B3 74'
Kontaktowanie:

Post autor: Kamil.Z » 2012-05-30, 23:02

Ja miałem tylko jeden wypadek na motocyklu. Otóż wchodziłem zbyt szybko w zbyt ostry zakręt i położyłem się na boku. Obrażenia? Rozwaliłem sobie najmniejszy palec prawej dłoni i połamałem stopkę kierowcy po prawej stronie. A wiecie co mnie uratowało? Wydech od 175... Dzięki niemu motor całkowicie nie sunął się po ziemi :-)

Kubek

Post autor: Kubek » 2012-06-01, 18:36

Savier pisze:Ja polecam wszystkim odpowiednio się ubierać ;). Adidaski, bluza, spodnie, kask i już nic się nie stanie w razie W.
racja, tylko wtedy byłem początkującym, no cóż ojciec nie zadbał o kask, w głowę się nie uderzyłem...
jeszcze jeden przypadek to w motorynce zawsze mi się "przesuwał" , przeginał pedał hamulca nożnego... ja za hamulec a jego ni ma ! z całą prędkością uderzyłem w drzwi od garażu :/

TOmU$
Moje maszyny: wsk,simson
Kontaktowanie:

Post autor: TOmU$ » 2012-06-01, 22:13

Teraz i ja coś opowiem ;-) Testowałem wsk-e po naprawie sprzęgła,było już po 20 więc trochę sliska trawa już była.Rozpędzam się pod górkę wbijam 3 miałem już 60 i nagle niespodziewanie spadł łańcuch,zablokowało koło,wyleciałem przez kierownicę.Wsk obróciła się wokół własnej osi chyba ze dwa razy,ja uderzyłem kolanem o ziemię bo akurat tak wylądowałem.wsk nawet niezgasła ;-) Już napewno nigdy nie wyruszę w drogę bez sprawdzenia naciągu łańcucha.

TOmU$
Moje maszyny: wsk,simson
Kontaktowanie:

Post autor: TOmU$ » 2012-06-01, 22:15

zapomniałem dodać że licznik niestety się cały potrzaskał :/

Awatar użytkownika
ziolas94
Moje maszyny: WSK M06B3
Jawa Mustang
Romet Ogar x2
Romet 750
Kontaktowanie:

Post autor: ziolas94 » 2012-06-10, 20:55

Jade do kumpla Yamahą Slider(kibelek), droga z tłucznia w wakacje jeździłem nią codziennie ostatni zakręt przed odpuściłem z gazu na liczniku koło 50, i tak biorę zakręt wyniosło mnie i tylnym kołem najechałem na kamień no i leże skuter poleciał dalej, efekt dwa małe plastiki do malowania plus obite kolana, na szczęście miałem długie spodnie. I moja prawie gleba jawą w skuterze przyzwyczajony do tarczy hamuję przodem to se myślę kurde jadę wolno nie chce mi się nogi ruszać zahamuję tak jawką to wciskam hamulec nic się nie dzieje no to do oporu koło się zblokowało mało brakowało i bym leżał.
A teraz coś czego mi najbardziej wstyd jade kiblem miasteczko, przede mną L'ka na kat A mówię dobra wlękę się za nimi, na pewno nie pojad tam gdzie ja pech chciał że pojechali a że mi się spieszyło to ich wyprzedziłem z jednym ale górka na podwójnej ciągłej.

Awatar użytkownika
Grabar96
Moje maszyny: WSK M06B3 '76r.
Kontaktowanie:

Post autor: Grabar96 » 2012-06-29, 23:17

Odświeżę temat. Chociaż wskę posiadam od miesiąca to posiadałem inne pojazdy a na nich było dużo wypadków. Jeden z najlepszych zdarzeń zaliczyłem w czwartek na jesieni (jestem z tych co jeżdżą do pierwszych śniegów :mrgreen: ). Na drodze ślizgawka taka że strach jechać kibelkiem na kółkach więcej jak 40 km/H. A ja wpadam do szkoły i mówię do kolegi "Jedziemy na miasto?" A on idiota się zgodził ;-) Pojechaliśmy :lol: . 8 kilometrów przejechaliśmy w 30 min :P . Jedziemy przez miasto, a tu przede mną autobus się zatrzymuję. Myślę wcisnę tylni hebel bo wywalę się z kolegą. Wciskam, A kibelek leci :o .koło się zblokowało a ja lecę w poślizgu (hamując z 45 km/h). 3 metry od zderzaka puściłem hamulec i ostatkiem przyczepności ominąłem autobus w konfiguracji od lewej: samochód___ja__autobus. Trzeba dodać że było wtedy 5 stopni C. Jak wróciliśmy do szkoły to wyglądaliśmy jak dwa sople lodu.
Nie mam czasu tracić czas

Barteczek09

Post autor: Barteczek09 » 2013-05-16, 23:12

Jak ja sobie dobrze przypomnę to pamiętam jak kiedyś ze 2 lata temu w zimie.. :) spodobało mi się jeżdżenie po śniegu. więc odpaliłem wiesię i jadę po takiej bocznej asfaltowej drodze. A że padał śnieg i już droga była ze z górki to i jeszcze śnieg taki cienkiej warstwy i śliski, opona tylna trochę łysa.. więc zacząłem delikatnie skręcać... no i poszedłem w pole , zmarznięte było bardzo tak mnie wytelepało że odbił mi się bigos z komuni :D ale nic mi się nie stało ani Wsk..:) fajnie było.. :evil:

Raz jeszcze mi się przypomniało jak jechałem po swojej drodze u babci.. dosłownie drogi 150 m takiej fajnej żużluwki.. i był śnieg więc tam jej dałem w palnik i jade ile się da. nagle patrze ulica się zaczyna i samochody .. ja za hamulec i chcę hamować a sunę się jak głupi.. więc się położyłem na bok a Wsk wyleciala na drogę .. dobrze że nie żaden samochód nie jechał bo by Wsk była cała pokieratana.. :shock:

Odpowiedz