WSK M06B3 '78 Grzaniec
-
Grzaniec
Re: WSK M06B3 '78 Grzaniec
Zgadza się
Przecież mam w miasto wpisane w profilu, poza tym Twój brat już dawno to zauważył 
- AudioBas
- Administrator
- GG: 3615115
- Moje maszyny: www.WSK.AudioBas.pl
- Kontaktowanie:
Ta tablica jakoś tak kurde mi nie podchodzi 
Lusterka kozak - też mam takie!
Lusterka kozak - też mam takie!
- 35C2S1P
- GG: 0
- Moje maszyny: B3'84
CZ 472.6 - Lokalizacja: Wrocław
Według mnie z czarno biała tablicą wygląda super, naprawdę dodaje klimatu. Na szczęście nie ma obowiązku wymiany dowodu i tablicy, a na niektóre zarejestrowane moto z takimi "zabytkami" cudownie się "paczy".
Co innego jak się oczywiście kupi od kogoś, to trzeba przerejestrować.
Co innego jak się oczywiście kupi od kogoś, to trzeba przerejestrować.
-
lachu1994
- Moje maszyny: WSK M21W2 KOBUZ
WSK M06L
WSK M06B3
WSK M06B3 GIL - Lokalizacja: Sucha Beskidzka
- Kontaktowanie:
Przecież tablica zawsze może sie zgubić?35C2S1P pisze:Co innego jak się oczywiście kupi od kogoś, to trzeba przerejestrować.
-
Grzaniec
Ta tablica jest oryginalna. Moja WSK jest zarejestrowana, płacę za nią co rok ubezpieczenie. Niestety, ponieważ nie ma aktualnego badania technicznego, nie mogłem do tej pory jej przerejestrować na siebie - cóż, takie przepisy
. A dopóki nie będzie w 100% odbudowana i pełnosprawna, badania nie przejdzie. Na szczęście już coraz bliżej do stanu, w którym bez problemu będę mógł stawić się na badanie techniczne. A potem do wydziału komunikacji celem przerejestrowania na siebie i nowe białe tablice. A ta oryginalna.... oczywiście zostanie u mnie 
- iron_bird
- GG: 9680903
- Moje maszyny: M06B3 83r
M21W2 Kobuz 76r - Lokalizacja: Zagórów - PSL
- Kontaktowanie:
I jak tam postępy Grzaniec? Dawno nic nie wystrugałeś na forum 
-
Grzaniec
Bo i nie za bardzo mam się czym pochwalić
. Wieśka stoi prawie ukończona. Udało się za grosze wylicytować kolejne 2 kierunki od jawy, więc mam już komplet, ale jeszcze bez instalacji kierunkowskazów. Na chwilę obecną brakuje mi przede wszystkim ... czasu - a z części kilku rzeczy:
- kolanko
- tłumik (te dwie rzeczy będę miał lada dzień)
- gumy podnóżek
- linki
Myślę, że w lipcu uda się uruchomić sprzęt, to i coś tam skrobnę na forum:)
BTW - śledzę Twój wątek - gratuluję świetnej maszyny <OK>
- kolanko
- tłumik (te dwie rzeczy będę miał lada dzień)
- gumy podnóżek
- linki
Myślę, że w lipcu uda się uruchomić sprzęt, to i coś tam skrobnę na forum:)
BTW - śledzę Twój wątek - gratuluję świetnej maszyny <OK>
-
Grzaniec
Motór nie umiera nigdy....
Wiesia żyje:)
Odpaliła, brakuje jeszcze kilku detali (gumy na stopki, akumulator, przerywacz kierunków i manetka kierownicy) ale moto jeździ!!!
Tak wygląda obecnie:

Więcej zdjęć na blogu:)
Odpaliła, brakuje jeszcze kilku detali (gumy na stopki, akumulator, przerywacz kierunków i manetka kierownicy) ale moto jeździ!!!
Tak wygląda obecnie:
Więcej zdjęć na blogu:)
- piter_dzn
- GG: 9801466
- Moje maszyny: Wsk M06B3 (3szt)
WSK M21W2 Kobuz
Romet x2
Simson sr50 - Lokalizacja: Działoszyn
- Kontaktowanie:
Pogratulować koledze egzemplarza
Dorzuć tylko emblematy na bak 
-
Grzaniec
heh...emblemat mam tylko jeden
. Patrzę czasem na allegro, ale ceny za ten znaczek przerażają....Ale popracuję niedługo nad odnowieniem przynajmniej tej mojej sztuki, to chociaż z jednej strony będzie lepiej:)
-
Luxter
- Moje maszyny: Komar 3
WSK 3 Milicyjna - Lokalizacja: Surhów
Przepraszam jeśli nie doczytalem. Z czego przełącznik do kierunkowskazów?
-
Grzaniec
Jeszcze z niczego
To kolejny brak na razie. Rozważałem dwie opcje - albo przełącznik zespolony świateł, kierunkowskazów, sygnału z jakiegoś skuterka, albo oryginał od WSK posiadającej fabrycznie kierunki. Jednak raczej na pewno będzie to opcja druga - muszę tylko na taki zapolować 
-
Luxter
moglbys mi pokazac jak ta druga opcja wyglada? tez musze zrobic kierunki w swojej B3 bo bede jezdzil do szkoly i powoli ogarniam temat
- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Tak to wygląda download/file.php?id=5679&mode=view nadlew pod obsadę klamki hamulca + przełącznik.
-
Kubek
Przełączniki dobre są od Charta idealne - ameliniowe(viewtopic.php?f=120&t=4450&start=140). A co do tej rączki to ja w swojej B3 z '80 posiadam takową. WSK śliczna i robiona widzę profesjonalnie
Emblematy łatwo zrobić - wyciąć 82mm krążki i kupić naklejki PZL. folia bo folia ale będzie na blaszce nie bezpośrednio na baku
Emblematy łatwo zrobić - wyciąć 82mm krążki i kupić naklejki PZL. folia bo folia ale będzie na blaszce nie bezpośrednio na baku
Ostatnio zmieniony 2012-07-31, 22:36 przez Kubek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Grzaniec
Eee....nie!! PZL były późniejsze - ja powinienem mieć takie jak Kobuz z postu powyżej - WSK. Ostatecznie jak nie trafię emblematu WSK na gumie w przystępnej dla mnie cenie, to tymczasowo na zbiornik powędruje naklejka imitująca ten emblemat
-
Grzaniec
Pierwsze jazdy się odbyły. Wczoraj udało mi się namówić małżonkę na krótką przejażdżkę na WSK
. Pojechaliśmy do znajomych - jakieś 10-12 km w jedną stronę. I objawiły się pierwsze problemy.
1. Silnik przerywa, gdy włączę światła. Niby działają pozycje, mijania i drogowe, ale praktycznie nie da się jechać....Nie mam jeszcze akumulatora, ale to chyba nie ma związku, bo przecież światła zasilane są z cewek świetlnych...hmm??
2. Walczę z płynną pracą silnika. Przejście z wolnych obrotów (które też nie są zachwycające) do wysokich odbywa się mało płynnie, silnik z opóźnieniem reaguje na manetkę gazu, w średnim zakresie nierówno pracuje. Ale już jazda na 3 biegu ze stałą prędkością jest bardzo równa. Podejrzewam gaźnik - kręcenie śrubami obrotów i powietrza praktycznie nie powoduje zmian w pracy silnika. Gaźnik jest stary - niby wyczyszczony dokładnie, ale ....
Jakieś rady?
1. Silnik przerywa, gdy włączę światła. Niby działają pozycje, mijania i drogowe, ale praktycznie nie da się jechać....Nie mam jeszcze akumulatora, ale to chyba nie ma związku, bo przecież światła zasilane są z cewek świetlnych...hmm??
2. Walczę z płynną pracą silnika. Przejście z wolnych obrotów (które też nie są zachwycające) do wysokich odbywa się mało płynnie, silnik z opóźnieniem reaguje na manetkę gazu, w średnim zakresie nierówno pracuje. Ale już jazda na 3 biegu ze stałą prędkością jest bardzo równa. Podejrzewam gaźnik - kręcenie śrubami obrotów i powietrza praktycznie nie powoduje zmian w pracy silnika. Gaźnik jest stary - niby wyczyszczony dokładnie, ale ....
Jakieś rady?
-
Luxter
Co do pierwszego sprawdź przerwe, u mnie sie tak robiło jak miałem zbyt małą, były momenty kiedy nawet zaspawało przerywacz
- zmyngut
- Moje maszyny: wsk 125
- Kontaktowanie:
Jeżeli silnik przerywa po włączeniu świateł to często przyczyną jest zła przerwa na przerywaczu (za duża)- mi się zdarzyło przerywanie na światłach jak dałem za dużo oleju na języczek filcowy ten który smaruje krzywkę magneta- po oczyszczeniu przerywacza było ok. Gaźnik jeżeli jest zwyczajnie zużyty to ciężko jest go regulować niestety.