Problem z niedochodzacym paliwem paliwem

czyli rozmowy o wszystkim
Odpowiedz
Awatar użytkownika
sado
GG: 31311405
Moje maszyny: wsk 125
Kontaktowanie:

Problem z niedochodzacym paliwem paliwem

Post autor: sado » 2013-04-28, 21:35

Witam.Mam taki problem w wsk 125 ze mi nie dochodzi paliwo do cylindra.Gaźnik wyczysciłem i dalej tak samo.Niewiem co to moze byc powodem tego moze wy mi pomozecie.Pozdro :)

Awatar użytkownika
Kondziu
GG: 0
Moje maszyny: WSK M06-B3 125(1982)
WSK M06-B3(1979)
WSK M06-B3(1984)
Kontaktowanie:

Re: Problem z niedochodzacym paliwem paliwem

Post autor: Kondziu » 2013-04-29, 14:22

w komorze pływakowej jest paliwo ??? spróbuj zatkać filtr powietrza i kopnąć może zassie
"Nie ma Boga jest motór"

Awatar użytkownika
Wojtas530
Moje maszyny: WSK M06-B1
WSK 175
Komar 3 s38
Kontaktowanie:

Post autor: Wojtas530 » 2013-04-29, 23:39

Może wyczyść kranik? zmień wężyk ?

Awatar użytkownika
piotrBe
Moje maszyny: ~
`77 B3 Red Garbi
`75 Komar 2350-2
`75 M21W2 059
Kontaktowanie:

Post autor: piotrBe » 2013-04-30, 14:14

Przyszykuj klicze i jakąś butelke, nowy wężyk, mały filtr paliwa, gaziki z apteki, lejek i pojemnik by zlać paliwo.

Jeżeli motocykl stał więcej jak 2l ata nie ruszany, zapewnię jest zasyfiały bak i kranik. Skoro już gaźnik bardzo dobrze wyczyściłeś

1. odepnij wężyk od gażnika przy zakręconym kraiku.
2. weź butelke i sprawdź na "O"twartym i "R"ezerwa czy w ogóle leci paliwo. Ma sączyć się dość dobrze ciągłym strumyczkiem, nie kapać. Jak tak to super, do gaźnika powinno dochodzić paliwo więc i komora pływakowa powinna mieć paliwo.
3. Jak nic nie leci, masz odpowiedź! Kranik i bak do czyszczenia.

Jeżeli musisz wyczyścić kranik to w rurkach lekko grzebnij drutem i przedmuchaj go pompką/kompresorem przez otworek co podłączasz wężyk (czyli ujście paliwa). Tylko nie przedmuchuj go na "Z"amkniętym bo uszczelki mogą puścić, tak dla bezpieczeństwa.

Po spuszczeniu palowa, w bak zaświeć latarką i będziesz wiedzieć czy masz też czyścić inwazyjnie środek baku, czy tylko przepłukać (już bez kranika - zatykasz palcem i bujasz bakiem)/zlać paliwo przez gaze która zatyka lejek i kolejny raz przepłukać/przefiltrować, aż do skutku! Zmieniając gaziki od stopnia zanieczyszczeń.

Sprawdź też zaworek w pokrywce komory pływakowej czy przepuszcza powietrze.

Ogólnie po tym zabiegu radzę założyć filtr paliwa w taki sposób
kranik.jpg
czerwone - wężyk, zielone - filtr, na górze kranik a na dole komora pływaka gdyby ktoś nie zakapował.
i dopiero próbować odpalać motocykl.
Pamiętaj o kierunkowości przelotu filtra. Nie kupuj też jakiegoś wielkiego, bo będzie problem z wyłożeniem wężyków (ja mam taką baryłkę, ze stożkową siateczką w środku, średnicy ok 2cm i długości do 4cm)

Napisz co było nie tak :P

Pozdro

Edit///
jak rozkręcałeś gaźnik to jak go czyściłeś? sprawdzałeś pompką/kompresorem czy wszystkie kanaliki drożne? Dysze przetkaj włosiem z pędzelka.... więcej pomysłów nie mam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Odpowiedz