http://www.fotosik.pl/zdjecie/e68d02a33296a824

Miałem to samo w DR był rocznik 1973 a na tabliczce 1974 motocykl zarejestrowany był 1.01.1974 roku. Powodowało to kłopoty na stacji diagnostycznej przy przeglądach i dla świętego spokoju zmieniłem rok produkcji w DR na 74 teraz nikt się nie czepia przy przeglądzie a wystarczyło do tego zrobić adnotacje przy przeglądzie i w wydziale komunikacji wprowadzili stosowna zmianę z dokumentach. Diagnosta na podstawie tabliczki znamionowej zgodności numeru ramy i numeru silnika z tabliczka napisał że prawidłowy rocznik to 74 .maniek_wroc pisze:Lukasz89 - dzięki za link ....czyli obicie zwykłe proste bez kedry ze srebrnymi nitami ... hmm....sam nie wiem jakie obicie w końcu zrobić .... macie jakieś propozycje ?
Wykryłem też dziwną niezgodność .... w papierach mam rocznik '75 a na tabliczce która była na ramie jest wybite '76możecie mi zidentyfikować po numerze ramy jaki to w końcu jest rocznik? ....nr. na ramie S01565115 ... dziwna sprawa ....
Ja mam początek nr ramy S0155**** także przed twoim numerem i jest z 1976 roku.maniek_wroc pisze:
Wykryłem też dziwną niezgodność .... w papierach mam rocznik '75 a na tabliczce która była na ramie jest wybite '76możecie mi zidentyfikować po numerze ramy jaki to w końcu jest rocznik? ....nr. na ramie S01565115 ... dziwna sprawa ....
W odrestaurowywaniu motocykli takich jak WSK chodzi moim zdaniem o to aby doprowadzać je wyglądem do stanu najbardziej zbliżonego do oryginału ale bez przesady, nigdy nie uzyskamy pewności że taka jaka jest przed remontem nie wyszła przypadkiem z fabryki.Swoja droga wygląda na to że pod koniec 73 roku produkowano już motocykle z tabliczką znamionowa na 74, u Ciebie może być podobna sytuacja.
Samowolne dokonanie zmian cech identyfikacyjnych to przestępstwo, chyba art.306 kodeksu karnego.Wymagane dokumenty
1. wniosek o skierowanie na nadanie i wybicie numeru lub wykonania tabliczki znamionowej zastępczej
2. dokument (dokumenty) potwierdzający konieczność nadania i wybicia numeru znamionowego lub wykonania tabliczki znamionowej zastępczej np. fakturę VAT na zakup nowych zespołów itd.
3. dokumenty niezbędne do pełnej identyfikacji pojazdu przed nabiciem numerów (np. zaświadczenie ze stacji diagnostycznej, opinia biegłego lub rzeczoznawcy z zakresu oznakowań pojazdu)
maniek_wroc pisze:Marek - zostawię oryginalną i będę się tym martwił przy rejestracji ... pewnie wydają dowód z prawidłowo wpisanym rokiem produkcji ....zobaczymy ..
maniek_wroc pisze:T_NIK - czyli muszę przypilnować diagnosty na przeglądzie technicznym .... ta wersja mi się podoba ...![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości