Nadszedł czas abym przedstawił Wam swoją maszynę, czyli WSK M21W2 Kobuz ze zdecydowanie najładniejszego rocznika 1976

Mimo takiego stanu nie zdecydowałem się od razu na remont "od śrubki", tylko że zrobię ją jak najmniejszymi kosztami, byle tylko jeździła. Motocykl rozebrałem prawie do gołej ramy, którą pomalowałem pędzlem, kupiłem dużo żółtego szpreja i pomalowałem blachy. Zrobiłem małe porządki w elektryce, a w silniku rozruszałem zapieczony tłok, wymieniłem pierścienie i zrobiłem sprzęgło. Motocykl odpalił i mimo że silnik rzęził i nie było przedniego hamulca to jeździło się naprawdę fajnie, w porównaniu do SHL M11 na której jeździłem wcześniej moc oszałamiała

Najdłuższa trasa wypadła do Częstochowy (około 160 kilometrów), więc w dwa dni zrobiłem około 350 kilometrów, WSK oczywiście całkowicie niezawodna. Tu macie zdjęcie:

Jednak sezon się kończył i zapadła decyzja o porządnym remoncie. Tutaj fotki przed rozebraniem:

Obecnie Wiesia jest cała rozebrana. Niestety prace nad motocyklem mogę prowadzić tylko w weekendy, więc będziecie musieli wybaczyć mi tępo prac, jednak w przyszłym sezonie mam nadzieję wyjechać. To chyba tyle na razie

PS. Niby Kobuz 1976 ty stosunkowo rzadki model, a w dziale z pierwszych 5 tematów ze 3 dotyczą tego rocznika