Czy ktoś według tego wykonywał z powodzeniem?iron_bird pisze:Rysunek wzięty z tego tematu :
download/file.php?id=23560&mode=view
download/file.php?id=23561&mode=view

Czy ktoś według tego wykonywał z powodzeniem?iron_bird pisze:Rysunek wzięty z tego tematu :
download/file.php?id=23560&mode=view
download/file.php?id=23561&mode=view
NIe, zasilane z aq to dc-cdi, tci to inna bajkarafalgb pisze:Ty chcesz zrobić TCI nie CDI więc to jest całkiem inny temat. Do zasilania modułu TCI potrzebny jest prąd staly z AQ jak chcesz a CDI to jest zasilanie modułu prądem AC zmiennym (prosto z cewki nie potrzebne AQ) i w tym temacie właśnie ten wątek jest omawianyarthek pisze:Witam,
Mam taki dylemat.
Chciałbym zamontować CDI w motocyklu ale najpierw chciałem ten układ przetestować na "sucho", czyli chcę sprawdzić na stole czy układ daje iskrę .Źródłem zasilania jest akumulator 12V.
Składowe zestawu na zdjęciu.
Jak to wszystko podłączyć pod akku , żeby uzyskać iskrę i przy okazji niczego nie spalić /popsuć ?
Schemat podpięcia modułu i cewki mam z netu ale największy kłopot mam z masą .Masę od modułu , od cewki i masę od impulsatora ( czyli płytkę iskrownika do której jest zamocowany ) podpinam do minusa w akumulatorze ?
Gdzie mam zbliżyć koniec przewodu WN od cewki zapłonowej żeby uzyskać przeskok iskry ?
Rozumiem ,że jesli wszystko podłącze to wystarczy zbliżyć metalowy np.srubokręt do impulsatora aby wywołać przeskok iskry ? czy tak ?
Dziekuję z góry za pomoc.
I tu janex ma racje moja pomyłka DC-CDI to jest poprawna nazwa zasilania cdi z aqjannex pisze:NIe, zasilane z aq to dc-cdi, tci to inna bajkarafalgb pisze:Ty chcesz zrobić TCI nie CDI więc to jest całkiem inny temat. Do zasilania modułu TCI potrzebny jest prąd staly z AQ jak chcesz a CDI to jest zasilanie modułu prądem AC zmiennym (prosto z cewki nie potrzebne AQ) i w tym temacie właśnie ten wątek jest omawianyarthek pisze:Witam,
Mam taki dylemat.
Chciałbym zamontować CDI w motocyklu ale najpierw chciałem ten układ przetestować na "sucho", czyli chcę sprawdzić na stole czy układ daje iskrę .Źródłem zasilania jest akumulator 12V.
Składowe zestawu na zdjęciu.
Jak to wszystko podłączyć pod akku , żeby uzyskać iskrę i przy okazji niczego nie spalić /popsuć ?
Schemat podpięcia modułu i cewki mam z netu ale największy kłopot mam z masą .Masę od modułu , od cewki i masę od impulsatora ( czyli płytkę iskrownika do której jest zamocowany ) podpinam do minusa w akumulatorze ?
Gdzie mam zbliżyć koniec przewodu WN od cewki zapłonowej żeby uzyskać przeskok iskry ?
Rozumiem ,że jesli wszystko podłącze to wystarczy zbliżyć metalowy np.srubokręt do impulsatora aby wywołać przeskok iskry ? czy tak ?
Dziekuję z góry za pomoc.
Robię dc cdi do mz ale narazie tylko skompletowałem elementy, może jutro wpasuję impulsator na stojan. Ale nie o tym temat
Regulator schowany w lampieAndrzejJ pisze:Mam dwa pytania:
Gdzie wsadziliście regler 5-pinowy(jest całkiem spory, pod zapłonem się nie mieści, pod bakiem trochę za daleko, najbardziej by pasowało w miejsce narzędziówki)
Jakim kluczem dokręcacie nakrętkę przy chińskim magnecie? Strasznie ciasno tam jest
Ja mam na 19 i nasadka normalnie wchodzi.miuosh1 pisze:Musisz kupić nakrętkę na klucz 17 , bo najczęściej na gwint M12 jest 19nastka .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości